Als eigenaar van een restaurant, café camping of andere horecagelegenheid begrijp je vast wel hoe belangrijk het buitenterras is voor jouw zaak. Het is niet zomaar een buitenruimte; het is het eerste wat gasten zien als ze arriveren, en het kan echt de sfeer bepalen. Een gezellig en mooi terras met plantenbakken als terrasafscheiding kunnen nieuwe klanten aantrekken en ervoor zorgen dat bestaande gasten blijven terugkomen.

Bij ALFINITY begrijpen we dit maar al te goed. We hebben ons erop toegelegd om jouw terras te voorzien van de beste oplossingen die er zijn. Een van die oplossingen zijn plantenbakken die dienen als scheiding tussen jouw terras en de omgeving. Deze plantenbakken bieden niet alleen wat privacy en bescherming tegen de wind, maar ze voegen ook wat natuurlijke charme toe aan jouw buitenruimte.

Onze collectie plantenbakken bestaat uit verschillende soorten, zoals plantenbakken van roestvrijstaal, aluminium en gewoon staal. Elk type heeft zijn eigen look en eigenschappen, dus je vindt zeker iets dat past bij de stijl van jouw terras. Of je nu kiest voor de warme uitstraling van cortenstaal, de moderne look van aluminium of de stevige kwaliteit van gewoon staal, bij ons vind je wat je zoekt.

Plantenbakken als terrasafscheiding 2

Inhoud blog

Ontdek hoe de plantenbakken als kantopsluiting van ALFINITY niet alleen handig zijn als terrasafscheiding, maar ook een leuke toevoeging zijn aan jouw buitenterras. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw terras een fijne plek wordt waar gasten graag terugkomen.

In deze blog, waar we dieper ingaan op het belang van terrasafscheidingen en plantenbakken voor horecabedrijven. We nemen je mee op een ontdekkingsreis door de vele voordelen van het gebruik van plantenbakken op jouw terras, van het toevoegen van privacy tot het creëren van een sfeervolle ambiance. Daarnaast bespreken we uitgebreid de verschillende soorten plantenbakken die geschikt zijn voor horecaterrassen, zoals cortenstalen, aluminium en stalen plantenbakken. Ontdek hoe elk type plantenbak unieke voordelen biedt en hoe je de juiste keuze kunt maken die past bij jouw specifieke stijl en behoeften.

Maar daar stopt het niet. We gaan verder dan alleen het bespreken van de verschillende opties. We bieden ook praktische tips en inzichten voor het kiezen, plaatsen en onderhouden van plantenbakken. Of je nu een doorgewinterde horecaondernemer bent die op zoek is naar nieuwe inspiratie voor jouw terras, of een nieuwkomer in de branche die advies nodig heeft over het verbeteren van de buitenruimte, onze blog biedt waardevolle informatie en deskundig advies.

Dus, of je nu op zoek bent naar manieren om je terras nieuw leven in te blazen, gasten aan te trekken of gewoon wat meer wilt weten over de mogelijkheden van plantenbakken, je bent hier aan het juiste adres. Laten we samen ontdekken hoe plantenbakken niet alleen functionele afscheidingen zijn, maar ook een waardevol sfeerelement kunnen toevoegen aan jouw horecaterras.

In deze blog zullen onderstaande onderwerpen aan bod komen:

 1. Voordelen van plantenbakken als terrasafscheiding: Ontdek hoe plantenbakken kunnen bijdragen aan privacy, sfeercreatie en esthetiek op uw terras, en leer meer over succesverhalen van andere horecabedrijven die plantenbakken hebben gebruikt om hun buitenruimte te verbeteren.
 2. Soorten plantenbakken als terrasafscheiding: Verken de diverse wereld van plantenbakken, waaronder cortenstalen, aluminium, en stalen varianten, en leer meer over de verschillende ontwerpen en materialen die beschikbaar zijn voor uw terras.
 3. Onderhoud en Verzorging: Ontvang waardevolle tips voor het onderhouden en verzorgen van zowel de planten als de plantenbakken, inclusief water geven, bemesting, en het kiezen van geschikte plantensoorten voor buitenomgevingen.

Neem de tijd om elk aspect te verkennen en ontdek hoe u met behulp van plantenbakken een prachtige en uitnodigende buitenruimte kunt creëren waar uw gasten graag verblijven.

Voordelen van plantenbakken als terrasafscheiding

Plantenbakken zijn meer dan alleen decoratieve elementen voor een terras; ze bieden een scala aan voordelen die bijdragen aan de algehele ervaring van een horecagelegenheid. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van plantenbakken als terrasafscheiding en sfeerelementen:

 1. Privacy: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van plantenbakken is hun vermogen om privacy te bieden op een terras. Door strategisch geplaatste plantenbakken kunnen gasten genieten van een gevoel van afzondering en intimiteit, zelfs in een drukke omgeving.
 2. Sfeercreatie: Plantenbakken dragen bij aan de algehele sfeer en ambiance van een terras. Met een verscheidenheid aan planten en bloemen kunnen horecabedrijven verschillende sferen creëren, van een rustieke en natuurlijke uitstraling tot een moderne en eigentijdse ambiance.
 3. Esthetiek: Plantenbakken voegen esthetische waarde toe aan een terras door kleur, textuur en hoogte te introduceren. Ze kunnen dienen als decoratieve accenten die de visuele aantrekkingskracht van een buitenruimte verhogen en gasten een aangename omgeving bieden om te ontspannen en te genieten.
 4. Flexibiliteit: Een ander voordeel van plantenbakken is hun flexibiliteit in ontwerp en opstelling. Ze kunnen gemakkelijk worden verplaatst en opnieuw gerangschikt om de lay-out van een terras aan te passen aan veranderende behoeften of seizoensgebonden thema’s.

Voorbeelden van succesverhalen

Verschillende horecabedrijven hebben met succes plantenbakken geïntegreerd in hun terrasontwerp, met opmerkelijke resultaten. Een veelvoorkomend voorbeeld is het gebruik van plantenbakken als afscheiding tussen terrassen en de omgeving. Zo hebben we onlangs een project voltooid waarbij we plantenbakken hebben gebruikt om een natuurlijke barrière te creëren tussen het terras van een camping in Maastricht en de omringende omgeving. Deze opstelling bood niet alleen privacy voor gasten, maar creëerde ook een rustige en ontspannen sfeer waarin ze konden genieten van hun verblijf.

Een ander succesverhaal is het gebruik van plantenbakken om de algehele sfeer en esthetiek van een terras te verbeteren. Bijvoorbeeld, we hebben plantenbakken geïnstalleerd langs de rand van een terras in Soerendonk, samen met houten banken, om een warme en uitnodigende buitenruimte te creëren voor gasten. Door een mix van kleurrijke bloemen en groen toe te voegen, konden we een levendige ambiance creëren die de aantrekkingskracht van het terras vergrootte.

Deze voorbeelden tonen de veelzijdigheid en impact van plantenbakken als terrasafscheiding en sfeerelementen in de horeca. Door creatief gebruik te maken van plantenbakken kunnen horecabedrijven hun terrassen transformeren tot aantrekkelijke en gastvrije omgevingen die gasten keer op keer terug laten komen.

Soorten plantenbakken al terrasafscheiding

Bij ALFINITY bieden we een gevarieerd assortiment aan plantenbakken die perfect zijn voor horecaterrassen. Hieronder bespreken we de verschillende soorten plantenbakken die we aanbieden, samen met hun unieke eigenschappen:

 1. Cortenstalen Plantenbakken: Cortenstalen plantenbakken als terrasafscheiding zijn robuust en duurzaam, en bieden een natuurlijke en rustieke uitstraling aan elk terras. Het kenmerkende roestige patina van cortenstaal voegt een uniek karakter toe aan de buitenruimte en maakt het een populaire keuze voor zowel moderne als traditionele terrassen.
 2. Aluminium Plantenbakken: Aluminium plantenbakken als terrasafscheiding zijn lichtgewicht en corrosiebestendig, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik buitenshuis. Onze aluminium plantenbakken worden eerst verzinkt om bescherming te bieden tegen corrosie, en vervolgens behandeld met een 2-laags poedercoating. Dit zorgt niet alleen voor extra duurzaamheid en weerbestendigheid, maar biedt ook een breed scala aan kleuropties om te voldoen aan de ontwerpvereisten van elk terras. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze veelzijdig zijn en kunnen worden aangepast aan verschillende terrasstijlen en -ontwerpen.
 3. Stalen Plantenbakken: Stalen plantenbakken als terrasafscheiding zijn stevig en stabiel, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Onze stalen plantenbakken worden eerst verzinkt om bescherming te bieden tegen roest en corrosie, en vervolgens behandeld met een 2-laags poedercoating voor extra duurzaamheid en weerbestendigheid. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in alle weersomstandigheden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor horecaterrassen die worden blootgesteld aan de elementen. Ze bieden een moderne en industriële uitstraling aan een terras en kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant.
 4. Polyester Plantenbakken: Polyester plantenbakken als terrasafscheiding zijn lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze ideaal zijn voor terrassen die flexibiliteit vereisen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van het terras.
 5. Plantenbakken op Wielen: Onze plantenbakken op wielen zijn voorzien van wielen voor eenvoudige mobiliteit, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst en opgeslagen. Deze plantenbakken zijn ideaal voor terrassen die regelmatig van opstelling moeten veranderen of die in de winter binnen moeten worden gehaald.
 6. Plantenbakken op Poten: Plantenbakken op poten zijn voorzien van stevige poten, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn met een palletwagen. Ze bieden een stabiele basis voor planten en kunnen worden aangepast aan verschillende terrasomgevingen.

Tips voor het Kiezen van de Juiste Plantenbakken

 • Overweeg de stijl en esthetiek van het terras bij het kiezen van plantenbakken. Kies materialen en ontwerpen die passen bij de algehele uitstraling van de buitenruimte.
 • Meet de beschikbare ruimte op het terras en kies plantenbakken die passen binnen de afmetingen en lay-out van de ruimte.
 • Denk aan de omgeving van het terras, zoals het klimaat en de blootstelling aan zonlicht, bij het kiezen van materialen voor de plantenbakken.
 • Overweeg het onderhoud van de plantenbakken. Kies materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen de elementen.
Plantenbakken als terrasafscheiding met wielen
Plantenbakken als terrasafscheiding met wielen

Onderhoud en Verzorging

Het onderhouden en verzorgen van planten in de plantenbakken is essentieel om een levendige en aantrekkelijke buitenruimte te behouden. Hier zijn enkele tips voor het succesvol onderhouden en verzorgen van de planten, evenals de plantenbakken zelf:

 1. Water geven: Zorg ervoor dat de planten voldoende water krijgen, vooral tijdens warme en droge periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water indien nodig. Het is belangrijk om de planten gelijkmatig te bevochtigen, maar vermijd tegelijkertijd overmatig water geven, wat kan leiden tot wortelrot.
 2. Bemesting: Geef de planten regelmatig voedingsstoffen door middel van geschikte meststoffen. Dit helpt de planten gezond te houden en bevordert een weelderige groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking van de meststoffen en pas de frequentie van bemesting aan op basis van de behoeften van de planten en het seizoen.
 3. Snoeien: Regelmatig snoeien helpt om de vorm en grootte van de planten te behouden, en stimuleert ook nieuwe groei. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de algehele gezondheid van de planten te bevorderen. Snoei indien nodig ook overtollige groei om een nette en verzorgde uitstraling te behouden.
 4. Plantenselectie: Kies planten die geschikt zijn voor buitenomgevingen en weinig onderhoud vergen. Dit kan onder meer resistente en droogtetolerante soorten omvatten, zoals vetplanten, kruiden en grassen. Door het kiezen van planten die goed gedijen in de specifieke omstandigheden van het terras, wordt het onderhoud tot een minimum beperkt en blijft de buitenruimte er het hele jaar door fris en levendig uitzien.

Onderhoud en Verzorging van Plantenbakken

Het onderhouden en verzorgen van de plantenbakken zelf is van cruciaal belang om een levendige en aantrekkelijke buitenruimte te behouden. Hier zijn enkele tips voor het succesvol onderhouden en verzorgen van de plantenbakken:

 1. Reiniging en Onderhoud van plantenbakken als terrasafscheiding: Net zoals het interieur van een restaurant regelmatig wordt schoongemaakt, hebben ook de buitenruimtes, inclusief de plantenbakken, behoefte aan onderhoud. Plantenbakken van materialen zoals aluminium, staal en polyester kunnen jaarlijks gereinigd worden met producten die ook bij ALFINITY te bestellen zijn. Een eenvoudige spoeling met water gevolgd door een zachte reiniging met een doek of spons houdt de plantenbakken fris en vrij van vuil. Het vermijden van schuursponsjes is belangrijk om krassen en beschadigingen aan de afwerking te voorkomen.

Het onderhouden en verzorgen van de plantenbakken als terrasafscheiding zelf is net zo belangrijk als het verzorgen van de planten die erin groeien. Met de juiste zorg en aandacht kunnen horecaondernemers ervoor zorgen dat hun buitenruimtes er altijd fris en uitnodigend uitzien, waardoor gasten kunnen genieten van een onvergetelijke ervaring in een prachtige omgeving.

Conclusie

In deze uitgebreide verkenning hebben we dieper ingezoomd op de vele voordelen van het integreren van plantenbakken als essentieel onderdeel van het terrasontwerp voor horecabedrijven. Plantenbakken blijken niet alleen een visuele verfraaiing te zijn, maar ze dragen ook aanzienlijk bij aan de algehele sfeer, het comfort en zelfs de functionaliteit van de buitenruimte.

Of het nu gaat om het creëren van een intiem hoekje met groen om gasten privacy te bieden, het toevoegen van kleur en textuur om een uitnodigende ambiance te creëren, of het definiëren van verschillende gebieden op het terras, plantenbakken als terrasafscheiding zijn een veelzijdige en effectieve oplossing. Ze voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke buitenomgeving en creëren een kalmerende en verfrissende sfeer waar gasten graag vertoeven.

Door te kiezen voor hoogwaardige plantenbakken van ALFINITY kunnen horecaondernemers niet alleen de esthetische aantrekkingskracht van hun terrassen versterken, maar ook de algehele ervaring van hun gasten verbeteren. Ons assortiment biedt een breed scala aan stijlen, materialen en afwerkingen om aan de unieke behoeften en voorkeuren van elk horecabedrijf te voldoen.

Bovendien is het onderhoud van de plantenbakken, afgezien van cortenstalen varianten, eenvoudig en efficiënt. Met de juiste zorg en aandacht kunnen horecaondernemers ervoor zorgen dat hun terrassen er altijd levendig en uitnodigend uitzien, seizoen na seizoen.

Als u geïnspireerd bent geraakt door de mogelijkheden van plantenbakken en klaar bent om uw terras naar een hoger niveau te tillen, nodigen we u uit om onze website te bezoeken en ons assortiment te ontdekken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, advies op maat of om uw bestelling te plaatsen. Laten we samenwerken om uw visie voor een prachtige buitenruimte werkelijkheid te maken!

Afsluiting

Als u geïnspireerd bent geraakt door de vele voordelen van plantenbakken als terrasafscheiding voor horecaterrassen en klaar bent om uw buitenruimte te transformeren, dan nodigen we u van harte uit om onze uitgebreide collectie plantenbakken te ontdekken. Bij ALFINITY bieden we een diverse selectie hoogwaardige plantenbakken die speciaal zijn ontworpen om aan de behoeften van horecabedrijven te voldoen.

Of u nu op zoek bent naar de rustieke charme van cortenstalen plantenbakken, de moderne elegantie van aluminium varianten, of de robuuste uitstraling van stalen plantenbakken, wij hebben voor elk terras de perfecte oplossing. Onze plantenbakken zijn niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging aan uw buitenruimte, maar bieden ook praktische voordelen zoals privacy, sfeercreatie en ruimteafzetting.

Klik hier om onze collectie plantenbakken als terrasafscheiding voor horecaterrassen te bekijken!

Neem vandaag nog de eerste stap naar het creëren van een prachtige en gastvrije buitenruimte waar uw gasten van zullen genieten. Of u nu een klein café, een chique restaurant of een gezellige bar runt, onze plantenbakken zijn de perfecte aanvulling op uw terras. Voor vragen, advies op maat of hulp bij het plaatsen van een bestelling, staan onze deskundige teamleden altijd voor u klaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen – wij helpen u graag verder!